[...] zwinność). - w połączeniu z odpowiednim stylem odżywiania poprawić swoje zdrowie (wzmocnić układ krwionośny, stawy, ścięgna, mięśnie, wydolność tlenową, zminimalizować ryzyko wystąpienia chorób cywilizacyjnych). - znaleźć niekonwencjonalny sposób zabawy, dążenia do poprawy wyników i spędzenia wolnego czasu. CZYM JEST CROSSFIT? [...]
Zatem wróciłem na siłownię po półrocznej przerwie spowodowanej błahą przyczyna (brak dojazdu na siłownię, którą lubiłem, który sie wydłużył a miał potrwać jedynie 3miesiace) pośrednio połączoną z brakiem determinacji i lenistwem. Ale w końcu powiedziałem stop i od 20 stycznia 2012 zacząłem ćwiczyć ponownie (przez ten okres moja aktywność fizyczna [...]
Witam. Na początku wypadałoby się przedstawić. Michał, rocznik 91 (stary dziad :D). Na forum bywam prawie że codziennie, obserwuję po cichu dzienniki treningowe osób tutaj aktywnych a czasami nawet coś skrobnę. Co by tutaj o sobie więcej… Osiągnięć żadnych nie mam jak większość ludzi tutaj ale staram się ile mogę. W 2017r Adam Suker przygotował [...]
[...] przeznaczenie Vitalmax AMINO BCAA 1000 MEGA CAPS to: - ochrona białek mięśniowych przez ich rozpadem, - przyspieszenie okresu regeneracji po wysiłku fizycznym, - obniżenie ryzyka uszkodzenia masy mięśniowej, - podwyższenie siły mięśni. VITALMAX AMINO BCAA 1000 Mega Caps to czysty hydrolizat aminokwasów. Jest to bardzo ważne, gdyż wielu [...]
[...] kwasów tłuszcowych), które mają duże znaczenie dla naszego organizmu. Ważnym źródłem tłuszczu są ryby, które zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, zmniejszające ryzyko chorób serca. Produkty bogate w “zdrowy” tłuszcz: - ryby (łosoś, śledź, makrela i inne), - owoce morza, - oliwa z oliwek, olej ryżowy, z kokosa, - orzechy, [...]
Witam, poniżej zwycięska praca Martainna na temat The Velocity Diet, zapraszam także do przeczytania reszty artykułów, które pojawią się lada chwila. The Velocity Diet - dieta cud, czy kolejny pic na wodę? Hmm, ciężkie pytanie. Picem na wodę nie jest na pewno, ponieważ przynosi znakomite efekty. Czy jest dietą cud? Nie, raczej nie. Jest oparta [...]
Już dawno zbierałem się do napisania tego posta, zdaje mi się, że nic takiego nie zostało stworzone, ale może jestem w błędzie .. Post jest adresowany do ludzi którzy dopiero tutaj trafili, znają już swój cel no i wyliczyli zapotrzebowanie kaloryczne.. A teraz noszą się z zamiarem napisania posta "ułóżcie mi dietę" .. Może też podsunąć pare [...]
JEDZENIE BEZ MIĘSA)o95%MNIEJSZE RYZYKO RAKA,o 99%CHORÓB SERCA,o90%-PRZEDWCZESNEJ ŚMIERCI Wśród wegetarian aż o 95%. mniejsze jest ryzyko zachorowania na raka, o 99% ryzyko choroby wieńcowej serca, wreszcie o 90% - przedwczesnej śmierci - to dane z najszacowniejszego pisma medycznego "British Medical Journal"=wyniki z 13 lat badań stanu zdrowia 11 [...]
[...] diety. Należą do nich zakąski i różnego rodzaju przekąski spożywane między głównymi posiłkami oraz desery. Zazwyczaj kiedy jesteśmy głodni sięgamy po coś do przegryzienia. Jest to coś co szybko możemy skonsumować i co zaspokoi nasz głód. Odpowiednie są tu: - batony (najlepiej z małą zawartością tłuszczu) - owoce (tylko kiedy nie są to [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
W związku z powielającymi się pytaniami odnośnie odżywek typu „gainer”, czy „bulk”, wychodzę na przeciw wszystkim początkującym kulturystom i postaram się wyprowadzić ich z podstawowego błędu popełnianego przez młodych – odżywki>dieta. Kilka słów wstępu W każdym roku pańskim mamy dokładnie trzy pory (Nowy Rok, początki sezonu [...]
[...] początek rozrostu nowotworowego; podwyższeniu poziomu nie dobrego cholesterolu LDL, a w konsekwencji rozwoju zmian miażdżycowych; uszkodzeniu nasienia, co zwiększa ryzyko wystąpienia bezpłodności lub wad wrodzonych potomstwa; sprzyjaniu zmianom ocznym, jak zaćma i zwyrodnienie plami żółtej; możliwości uszkodzenia tkanki nerwowej; [...]
[...] twój organizm otrzymywał nieco więcej niż jest mu potrzebne do zachowania masy mięśniowej na stałym poziomie. Jeśli robisz zbyt duże przerwy między posiłkami, to istnieje ryzyko wystąpienia u ciebie niedoborów, co spowoduje, że się "skurczysz" a nie urośniesz. Równowaga w odżywianiu się. Posiłki powinny składać się nie tylko z białek, [...]
[...] naszych ciennych miesni a nie tłuszczu!!! Pamiętaj aby kazdy twój posiłek zawierał ktoryś z tych produktów w dominujacej ilosci. Nie jedz 50g piersi z kurczaka do 150g ryzu bo to troche bez sensu. Głównym budylcem mieśni jest białko i przyspiesza ono metabolizm. Dobre Węglowodany Tutaj sytuacja jest troche bardziej skomplikowana bowiem [...]
[...] duzo, ale moze nie powinnam ich liczyc?) ,tluszcz staram sie ograniczac do minimum czyli max 35-46gram/dziennie. Wiem ze piszecie aby laczyc wegle i bialko w posilkach (typu ryz + mieso, ale juz kiedys stosowalam rozne diety i wiem ze gdy tak lacze to nie chudne, poza tym nie wyobrazam sobie posilkow bez surowych warzyw, wiec wolalabym nie [...]
Od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem tego forum, zazwyczaj staram się używać wyszukiwarki by znaleźć odpowiedzi na pytania które mnie nurtują. No ale tym razem sprawa przerosła mnie troszeczkę i wątpię że sam będę w stanie poradzić sobie z wprowadzeniem do diety redukcyjnej. Zdaje sobie sprawę że niektórzy powiedzą że powinienem zliczyć [...]
[...] spożywać jak najmniej mięsa wieprzowego, bardzo mało tłuszczu, niewiele cukru. Wymagane jest przestrzeganie regularnych pór posiłków. Jedzenie powinno być starannie rozgryzane w jamie ustnej. Wieczorem przed spaniem nie należy jeść owoców. 3.Należy unikać sodu (soli kuchennej). Nadmiar soli przyczynia się do rozwoju nadciśnienia tętniczego, [...]
[...] nawet skrobia stosowana moze byc tylko w nielicznych przypadkach. Do cukrowcow ktore nas najbardziej interesuja nalezy polaczenie skrobi z blonnikiem tj . platki owsiane , ryz ciemny, kasze gryczana i jeczmienna, warzywa o niskim IG. Wspomne tylko ze IG to wspolczynnik szybkosci przenikania glukozy z pobranego pokarmu do krwioobiegu. Czym jest [...]
Natura pilnie strzeże swoich tajemnic. I wiele z nich wciąż opiera się naukowcom. Przez lata próbowano np. zrozumieć, dlaczego witaminy w pigułkach działają słabiej niż te z owoców i warzyw. Tylko przypadek sprawił, że odkryto, jakie znaczenie dla witaminy A ma cynk. W latach 70. XX wieku amerykański uczony dr Smith stwierdził: cynk uruchamia [...]